M Intelligence Agency of 3
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobrodošli v virtualni svet vohunjenja, tekmovanja in iskanja neprecenljivih zakladov.

KazaloKazalo  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  IščiIšči  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava  

RPG pravila

Go down 
AvtorSporočilo
Bubbles
Admin
Bubbles

Število prispevkov : 100

RPG pravila Empty
ObjavljaNaslov sporočila: RPG pravila   RPG pravila EmptySre Mar 19, 2008 5:45 pm

- Piše se v 3. osebi edine

Primer:
Pravilno: .
Pomikala se je vzdolž letališča, proti čakalnici. Čeprav ni njena krhka postava, odeta v pisane barve vzbujala nobene pozornosti, je bila živčna in je imela občutek, da jo vsi opazujejo. Zmedeno se je ozirala okoli sebe. Ni si smela privoščiti napak, njen pobeg iz države je moral biti brezhiben. Še preden bodo človeka pogrešili, ugotovili da je mrtev je morala biti nazaj doma. V svoji državi pod okriljem svojih ljudi je bila varna, tu pa je bila prepuščena sama sebi, nihče ji ne bi mogel pomagati.

Nepravilno:
Pomikala sem se vzdolž hodnika, proti čakalnici. Čeprav moja krhka postava, odeta v pisane barve ni zbujala nobene pozornosti, sem bila živčna in sem imela občutek, da me vsi opazujejo. Zmedeno sem se ozirala okoli sebe. Nisem si smela privoščiti napak, moj pobeg iz države je moral biti brezhiben. Še preden bodo človeka pogrešili, ugotovili da je mrtev sem morala biti nazaj doma. V moji državi, pod okriljem mojih ljudi sem bila varna, tu pa sem bila prepuščena sama sebi, nihče mi ne bi mogel pomagati.

Za vse, kar želi povedati vaš lik uporabljajte premi govor - "Živjo. Kaj počneš tu?" ga je radovedno, v pričakovanju odgovora vprašala.
Misli vašega lik pa napišite v navednicah ali pa v poševnih črkah - Čuden tip, si je mislila Alex.
'Čuden tip,' si je mislila Alex.

- Vaše ime naj bo izvirno, ne uporabljajte imen slavnih oseb ali takih imen, ki so namenjena chatu (lollika13, anchika, lady18..). Prav tako pa ne ustvarjajte popolnih likov. Vsakdo ima lahko namreč kakšno telesno hibo, slabost in ne ravno bleščeč značaj.

- NPC ali Non Playing Character, ki v prevodu pomeni Neigrani lik dopolnjuje zgodbo vašega lika – torej dodaja osebe, okoliščine v katerih se vaš lik znajde. Opisujejo pa lahko le okolico, vreme, pokrajino, živali in osebe, ki niso na forumu. S tem pa lahko spreminjajo tudi potek in razplet vaše zgodbe (misije).

-Zaželjeni so čim daljši posti v RPG igri, čustveni in pametni, ne pa da samo kaj kratkega napišete. Prav tako pišite v knjižni slovenščini v RPG-ju, saj se drugače vaše objave ne bodo upoštevale.
Nazaj na vrh Go down

RPG pravila
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Osnovna pravila
» Pravila za pisanje nalog